Over FL

Schrijven, reizen en lezen. Dat zijn mijn favoriete bezigheden. Bergwandelen, klimmen, wijn drinken en goed eten horen daar eigenlijk ook bij. Zonnige landen genieten mijn voorkeur boven kou en sneeuw. En ik zit liever op een hoge berg dan op een wit strand. Als ik niet zulke verstandige mensen om me heen had, zou ik een kat, een hond, een paard en een ezel hebben. Of meerdere. En een Bed & Breakfast in een Mediterraan land. Mijn verhalen vind je in diverse tijdschriftartikelen, op twee blogs, via Twitter en op mijn Facebook-pagina.

Eind 2011 is mijn eerste boek verschenen. Het bijna 400 pagina dikke ‘Druiven en Droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden‘ gaat over mijn zoektocht naar de wijnen van Griekenland. Een zoektocht waarbij ik van het uiterste noorden bij de grens van Turkije en Bulgarije naar het diepe zuiden reis. Tijdens die reis kom ik vanzelfsprekend ook in aanraking met andere aspecten van Griekenland. In het boek tref je daarom ook verhalen aan over baklava, bosbranden, bergklimmen en brandbommen. Anders gezegd: dit boek gaat ook over politiek, geschiedenis, literatuur, muziek, economie en kunst. Om die reden is ‘Druiven en Droesem‘ zeker ook lezenswaardig voor hen die niet van wijn houden.

Momenteel werk ik aan een tweede boek. Dit werk zal een beeld geven van het huidige Griekenland. Verschillende politieke en culturele aspecten van de hedendaagse Griekse samenleving passeren de revue: de economische crisis, de rol van de kerk, de macht van de politieke clans, de immigrantenproblematiek, het groeiend rechtsextremisme, de positie van Griekenland binnen Europa, de afvalproblematiek en het Grieks terrorisme.

Frederiek Lommen

Mail:          flommen@xs4all.nl
Mobiel:      06-15315072

WordPress:
www.frederieklommen.nl
www.andergriekenland.nl
www.mymediterranee.nl

Twitter:
www.twitter.com/frederieklommen

Facebook:
www.facebook.com/frederieklommen
www.facebook.com/andergriekenland

Pinterest:
www.pinterest.com/frederieklommen

Instagram:
instagram.com/frederieklommen